Keratine behandeling, everything you need to know!

Naast dat het je haar glad, zacht, glanzend en pluisvrij maakt, helpt een keratine behandeling je haar ook te groeien. Omdat je niet meer dagelijks met stylingproducten, föhn en stijltang in de weer hoeft, beschadig je je haar minder, waardoor het gezonder blijft en minder snel uitvalt of afbreekt!

Een keratine behandeling is een extreem krachtige haarhersteller die in staat is om het haar optimaal te herstellen en de conditie van het haar te verbeteren.
Keratine is dus geen permanente straightener, maar een herstellende behandeling!

Een keratine behandeling zorgt ervoor dat je haar weer glad, gezond en glanzend wordt.

Leuk weetje! Keratine is ook heel goed voor de verzorging van je nagels, dus heb je slappe nagels …

1. Keratine zit al in je haar!

Wanneer je aan keratine denkt, denk je misschien al direct aan een slechte behandeling voor je haar. Echter, keratine is op zichzelf géén slechte behandeling! Het is namelijk een proteïne (een bouwstof die altijd al in je haar aanwezig is). Deze bouwstof maakt je haar sterker. Hoe minder keratine (= dus proteïne) je in je haar hebt, hoe zwakker je haar dus is.

2. Een keratine behandeling staat bij vele bekend dat het je haar steiler maakt, maar er zijn meer mogelijkheden.

Er zijn 3 soorten keratine. Je hebt de keuze om het haar steil(er) of pluis vrij te maken maar ook om meer volume te ontwikkelen.

3. Na een keratine behandeling kan je haar wel degelijk breken.


Van alle positieve verhalen over de keratine behandelingen, heb je vast ook wel eens klachten gehoord van andere meiden. Alhoewel je haar na een behandeling erg zacht en sterk aanvoelt, kan dit gevoel na enkele weken verdwijnen of – nog erger – worden omgezet in haarbreuk. Komt dit door de keratine? Nee, vaak ontstaan dit door de onjuiste na verzorging. Het probleem ligt in het gebruik van keratine(producten) in combinatie met andere ingrediënten. Een goed voorbeeld daarvan is keratine in combinatie met shampoo’s waar sulfaten in zitten. Het keratine-laagje dat om je haar zit, haal je er met deze shampoos namelijk weer af. Kies daarom voor een sulfaatvrije shampoo. Ook wanneer je geen keratine behandeling hebt gedaan zijn sulfaatvrije shampoos een aanrader!

4. Voor of 2 weken na de keratine behandeling is het belangrijk om je haar niet te kleuren, maar ook geen spoeling of kleurmaskers te gebruiken.

Keratine behandeling: To do or Not to do?
Natuurlijk is het helemaal aan jezelf om de keuze voor een keratine behandeling te maken. Toch is het handig om voorafgaand aan je keuze deze dingen te doen:

– Bepaal wat voor keratine behandeling je wilt: vraag jezelf eerst af wat voor keratine behandeling je wilt hebben. Wil je het alleen om je haar steiler en gladder te maken? Of wil je het juist als verzorgingsbehandeling ondergaan?

– Informeer bij je kapsalon uitgebreid over de behandeling: vraag advies! Zij kunnen vaak de vragen beantwoorden waar jezelf mee blijft zitten. Boek een consult in.

– Vraag het aan je vriendinnen: hebben zijn misschien een behandeling ondergaan? Wat is hun ervaring ermee? Altijd handig om te weten!